Doi numarası kaynakça

Doi numarası kaynakçada nasıl gösterilir?

DOI numarası dipnotlarda kullanılmaz. Kaynakçada ise “https://doi.org/” ön eki ile kullanılır. Yazar Adı Soyadı, “Makale Adı”, Dergi Adı Cilt Numarası/Sayı Numarası (Yayın Ayı Yılı): Sayfa Numarası.

Kanunlar kaynakçada nasıl gösterilir APA?

Yasalar veya Anayasa Yasalarda yasanın tam veya kısaltılmış adı verildikten sonra tarihi ve madde numarası yazılır. Şayet alt maddeye atıf yapılacaksa o zaman araya yatay çizgi konur. Aynı şekilde Anayasaya atıf yapıldığı zaman da Anayasanın adı, tarihi ve varsa madde numarası verilir.

Makalelerin Kaynakçası nasıl yazılır?

Makalede Kaynakça Nasıl Yazılır?

  1. Yazarın Adı (soyadı, adı şeklinde)
  2. Eserin Yayın Tarihi (ayraç içinde yazılır)
  3. Makale Adı (başka bir makaleden yararlanılması durumunda)
  4. Dergi Adı (koyu ya da italik font kullanılır)
  5. Eserlerin Cilt Numarası, Sayısı, Sayfa Numaraları

Jan 8, 2020

APA kaynak gösterme nasıl yapılır?

APA biçimine göre kaynak gösterme, yazar(lar)ın soyad(lar)ının eser yılıyla birlikte parantez içinde gösterilmesiyle yapılmaktadır. Bir kaynaktan doğrudan alıntı yapılması durumunda sayfa numarasının da metin için alıntıya eklenmesi gerekmektedir.

DOI numarası nasıl yazılır?

Dergi için (Genel numara) Sabit olan DOI numarası (10), kuruma verilen yayıncı numarasından nokta ile ayrılır. Yayıncı numarasının ardından “/” konulur ve sonrasında kurumun kısaltması olarak BYK büyük harflerle yazılır. Kurum belirtecinden sonra nokta konularak yayın türü belirtilir.

Metin içi kaynakça nasıl yazılır?

Metin İçinde Kaynak Gösterme Örnekleri İlk seçenek, yazarın soyadına ve araştır- manın yayın tarihine metin içerisinde yer verilmesidir (metin içinde kaynak gösterme); ikinci seçenek ise, metin içinde cümlenin tamamlanıp ardından ilgili bulguya ait kaynağın gösterilmesidir (parantez içinde kaynak göster- me).

Kaynakça nasıl yazılır örnek?

Kaynakçalar oluşturulurken, önce yazar adı, sonra eserin adı, daha sonra eserin yayınlandığı yayınevi ya da kitabevi, en sonunda da eserin basıldığı şehir, son olarak da eserin basıldığı yıl yazılır. Bu bilgiler yazılırken, aralarına virgül (,) işareti konulur. Örnek: Orhan Pamuk, Kar, OP Basımevi, Antalya, 2010.